شبیه ساز دیجیتالی طعم ومزه

 کسانیکه فیلم Willy Wonkaرا دیده اند، بیاد دارند که یک کارخانه ی شکلات سازی نوعی کاغذ دیواریهای میوه ای تولید می کرد که طعم واقعی داشتند. حال دانشمندان با طراحی "شبیه ساز دیجیتالی طعم و مزه " به این مفهوم تخیلی نزدیک شده اند. این شبیه ساز می تواند با دستکاری سه خاصیت جریان الکتریکی یعنی اندازه ، فرکانس و قطبیت، چهار طعم مختلف شوری، ترشی، تلخی و شیرینی را تولید کند. این دستگاه که به نام the Tongue Mounted Digital Taste Interfaceنام دارد می تواند مزه و طعم را از طریق دو الکترود نقره ای  که به نوک  زبان تماس می یابد برای فرد تداعی کند.

سازندگان این دستگاه معتقدند این وسیله می تواند روزی مزه کردن غذاهایی که فرد در برنامه ی تلویزیونی می بیند را امکان پذیر کند.

 محققین می گویند: این وسیله می تواند با تحریک حس شیرینی  این شانس را برای افراد دیابتی ایجاد کند که حس خوردن شیرینی بدون مصرف مواد قندی برای  آنها ایجاد شود و مقدار قندخون این افراد تحت تاثیر قرار نگیرد. علاوه بر این استفاده از این دستگاه می تواند به بهبود و بازگشت حس درک مزه ها در بیماران سرطانی که به دلیل شیمی درمانی در آنها دچار اختلال شدید شده است، کمک کند.

محققین در حال حاضر بروی کنترل میزان طعم با سه  شدت متفاوت وهمچنین  اندازه ی  دستگاه تحقیق می کنند. آنها امیدوارند با کوچک نمودن سایز آن بتوانند تحریک مزه ها را در حالیکه دهان فرد بسته است امکان پذیر کنند. در ضمن آنها در  حال افزایش توانایی های این سیستم برای انتقال بو و بافت غذا به کاربر هستند. همچنین  آنها می خواهند حس خوش طعمی را نیز به این چهار مزه بیافزایند.

منبع: www.medicalnewstoday.com